• Kwaliteit is onze prioriteit

  • Gratis levering op ALLES

  • Snelle levering om sneller te genieten

  • Online meubeladviseurs en klantenservice. 7/7 van 9u tot 22u.

Je woning opnieuw inrichten? Zo begin je eraan!

Het is zo ver: in het tv-programma Huis Gemaakt (VTM) gaan 9 koppels elke week een stevige renovatie-uitdaging aan. Ze verbouwen samen drie huizen en strijden om de hoofdprijs: eigenaar worden van hun eigen droomwoning.

Om je eigen droomwoning te creëren, hoef je niet noodzakelijk mee te doen aan een tv-programma. Je huis opnieuw inrichten kan al wonderen doen. Hoe je daaraan begint? Onze interieurstyliste Indra helpt je op weg met drie belangrijke tips.

1. Kies je stijl en hou daaraan vast.

“Creëer moodboards die jouw stijl definiëren. Zo creëer je een interieur dat je persoonlijkheid weerspiegelt.”

“De eerste stap is bepalen waar je naartoe wilt met je project. Iedereen is anders en heeft eigen verwachtingen. Waar het vooral om draait, is keuzes maken op het gebied van stijl. Het is belangrijk dat je interieur jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Ga daarom aan de slag en creëer moodboards die uitstralen welke stijl je wilt bereiken. Dat kan door te knippen en plakken met tijdschriften, maar ook Pinterest is een gouden hulp.”

2. Ken je ruimte.

“Blijf in dezelfde kleuridentiteit, zo zorg je voor een harmonieus geheel.”

Neem alle afmetingen op én neem een grondplan mee als je meubelen gaat winkelen. Zo ben je zeker dat alles mooi in je ruimte zal passen.
“Een goeie tip: je moet holistisch denken. Zowel de aankleding als de kleur op de muren moeten hand in hand gaan. Blijf in dezelfde kleuridentiteit, zo zorg je voor een harmonieus geheel op het einde van de rit.”

3. Weet wat je nieuw wilt aankopen – en wat niet. 

Trek foto’s van de meubelen die blijven staan. Zo kan je inschatten of het meubel waarop je verliefd wordt in de winkel, ook écht past bij je oude meubelstuk.

Hout is altijd een goeie keuze. Het brengt warmte en een karaktervolle toets in elk interieur – of je nu kiest voor hypermodern of knus en landelijk. Denk daarbij niet alleen aan kasten of tafels in natuur hout. Zwart houten kasten brengen warmte én een strakke look, terwijl teak en walnoot beiden een uniek karakter uitstralen.”

“We zien dit seizoen ook een flinke opmars van marmer en keramische materialen. Die kan je fantastisch combineren met hout, om een typische unieke stijl te creëren. Door materialen en texturen te combineren, maak je een stijlvol statement.”

Vragen of advies nodig?

De mogelijkheden voor jouw interieur zijn eindeloos. We begrijpen dat dit overweldigend kan zijn. Daarom staan onze collega's je bij met raad en daad, van persoonlijk advies tot een voorstel op maat. Contacteer ze via de chat, telefoon, e-mail of maak een afspraak voor een video-gesprek met een medewerker in de winkel. Tot snel!


*Maandpromoties zijn geldig van 01/04/2021 t.e.m. 29/04/2021 op het volledig assortiment en zijn geldig op de brutoprijzen.

"Interior Design Days" geldig van 07/04/2021 t.e.m. 29/04/2021. Eénmalige korting per klant/1 adres. De designkortingen van € 75, € 150 en € 300 zijn onderling niet cumuleerbaar maar wel van toepassing bovenop de andere % kortingen.