• Kwaliteit is onze prioriteit

  • GRATIS levering in België

  • Snelle levering om sneller te genieten

  • Online meubeladviseurs en klantenservice. 6/7 van 9u tot 22u.

Japandi: dé minimalistische interieurtrend van 2021

Less is more - niet in het minst in je interieur. Het tijdperk van planken vol ditjes en datjes ligt ver achter ons en clean minimalisme is vandaag de standaard. De trendsetters van dat minimalisme waren de Japanners en de Scandinaviërs. En op het kruispunt van die twee stijlen vind je ‘Japandi’: het beste van twee werelden in één prachtig interieur.

Perugia hoekzetel in Dolce stof Greige

In het populaire Play4-programma Blind Gekocht ontdekten Linda (45) en haar zoon Daan (7) deze week hoe hun woning in Antwerpen een onherkenbare metamorfose had ondergaan. Natuurlijke materialen, zachte tinten, sterke contrasten en minimalistische decoratie spelen de hoofdrol in dit interieur dat kenners als ‘Japandi’ zouden omschrijven. Maar wat is dat eigenlijk, Japandi?

Japans en Scandinavisch design

Menige Vlaamse woonkamer is vandaag ingericht in Scandinavische stijl. Het onderkoelde minimalisme uit het Noorden is ordelijk, strak, zacht van kleur en baadt in natuurlijk licht. Kleur en contrast worden voornamelijk gecreëerd met een frisgroen plantje hier en daar.

Japans design is voor de gemiddelde Belg net iets onbekender/onbeminder. Deze stijl rust op vijf eeuwenoude Japanse pilaren: Kanso (eenvoud), Fukinsei (asymmetrie), Shizen (natuur), Wabi Sabi (imperfectie) en Seijaku (rust). Samen vormen ze interieurs die uitblinken in hun eenvoud en die je helemaal zen maken.

De essentie van Japandi

Japandi blinkt uit in het gebruik van natuurlijke materialen. Hout speelt een belangrijke rol, maar ook bamboe, linnen, wol, papier en planten verdienen een plekje in het Japandi-interieur. Ga bij de keuze van je meubelstukken dus bewust op zoek naar dit type materialen.

Bij ons barst het gelukkig van de Japandi-vriendelijke meubels. Van houten tafelbladen tot prachtige poefs uit natuurlijke materialen en wollen plaids.

Badend in het licht

Ook natuurlijk licht is een vereiste voor die typerende Japans-Scandinavische look. Grote ramen en koepels laten zeeën aan licht binnen. Dat licht benut je ten volle als je woning een open plan heeft: veel open ruimtes, weinig deuren en amper donkere hoekjes.

Dat gevoel van licht kan je versterken door voor lage meubels te kiezen. Een houten dressoir voor een lichtgekleurde muur oogt veel lichter dan een hoog boekenrek. De Treviso dressoir doet het bijvoorbeeld erg goed in een Japandi-interieur. 

Het Japandi-kleurenpallet

Een laatste manier waarop Japandi zich onderscheidt van zijn grotere broertjes, is met zijn unieke kleurenpalet en gebruik van contrast. Enerzijds werkt het met het zakelijk wit en de pasteltinten uit het hoge noorden en anderzijds vind je er ook die donkerdere, Japanse aardetinten in terug. Wie voor witte muren kiest, kan dus contrast opzoeken door meer aardetinten te laten terugkomen in zijn meubels en decoratie.
Hou bij het decoreren wel het credo van het minimalisme in het achterhoofd: ‘Less is more’. Ga niet voor teveel tierlantijntjes, maar kies voor decoratiestukken die écht waarde hebben voor jou. Zo wordt ook jouw Japandi-woning 100 procent ‘hygge’ én ‘wabi-sabi’.

Onze favorieten

Benieuwd geworden naar ons assortiment?

Vragen of advies nodig?

De mogelijkheden voor jouw interieur zijn eindeloos. We begrijpen dat dit overweldigend kan zijn. Daarom staan onze collega's je bij met raad en daad, van persoonlijk advies tot een voorstel op maat. Contacteer ze via de chat, telefoon, e-mail of breng een bezoek aan de showroom voor een gesprek met een medewerker. Tot snel!


*Promoties zijn geldig van 01/07/2021 t.e.m. 01/08/2021 of tot uitputting voorraad op het volledige assortiment.
**Extra korting tot €300 is geldig van 16/07/2021 t.e.m. 15/08/2021. De extra kortingen van €50 vanaf €750 netto, €125 vanaf €1500 netto en €300 vanaf €3000 netto zijn onderling niet cumuleerbaar maar wel van toepassing bovenop de andere % kortingen.