• Kwaliteit is onze prioriteit

  • GRATIS levering in België

  • Snelle levering om sneller te genieten

  • Online meubeladviseurs en klantenservice. 6/7 van 9u tot 22u.

Wat is martindale?

Meubelstoffen krijgen steeds een zogenaamde Martindale score toegekend. Bij de Martindale test wordt via een internationaal erkende test nagegaan hoe snel een stof slijt wanneer er een zekere druk op uitgeoefend wordt. De score kan uiteen lopen van 6.000 voor decoratieve stoffen tot minimaal +75.000 voor zeer sterke stoffen. Bij het kiezen van jouw meubelen kan het dan ook aangeraden zijn de Martindale score te bekijken in functie van jouw gebruik. Hoe hoger de score in cijfers, hoe hoger de slijtvastheid van de stof.


De gebruiksklassen toegelicht

1. Decoratief gebruik – tot 6000 Martindale

Stoffen in de gebruiksklasse Decoratief gebruikhebben een lichte slijtweerstand en zijn alleen geschikt voor het gebruik op zitmeubelen die uitsluitend een decoratieve functie hebben. Bijvoorbeeld een siermeubel in de hal of slaapkamer, waarop zelden iemand voor een korte tijd zit.

2. Licht woongebruik – 6000 tot 15.000 Martindale

Meubelstoffen in de gebruiksklasse Licht woongebruik zijn geschikt voor meubelen die voorzichtig en niet dagelijks worden gebruikt.

3. Normaal woongebruik – 15.000 tot 40.000 Martindale

Meubelstoffen in de gebruiksklasse Normaal woongebruikzijn bestand tegen dagelijks enkele uren gebruik in een gemiddelde gezinssituatie. Hou er wel rekening mee dat op zichzelf niet ongebruikelijke gewoontes en situaties kunnen leiden tot een meer dan normale belasting van de meubelstof. Bijvoorbeeld een zitplaats voor de TV die dagelijks vele uren wordt gebruikt.

4. Intensief woongebruik – 40.000 tot 75.000 Martindale

De gebruiksklasse Intensief woongebruik geeft aan dat er sprake is van een sterke meubelstof die bestand is tegen dagelijks enkele uren intensief gebruik, bijvoorbeeld in een druk gezin. Deze gebruiksklasse wordt ook aanbevolen wanneer er sprake is van een vaste zitplaats voor de TV waar dagelijks vele uren worden doorgebracht.

5. Intensief woongebruik + werken (zeer intensief gebruik) – meer dan 75.000 Martindale

Extra sterk zijn de meubelstoffen in de gebruiksklasse Intensief woongebruik + werken. Deze stoffen zijn naast het gebruik in woonsituaties ook geschikt voor gebruik in werksituaties. Denk bijvoorbeeld aan een computer-werkplek thuis. Meubelstoffen in deze gebruiksklasse kunnen dagelijks vele uren zeer intensief worden gebruikt.

*Promoties zijn geldig van 01/07/2021 t.e.m. 01/08/2021 of tot uitputting voorraad op het volledige assortiment.
**Extra korting tot €300 is geldig van 16/07/2021 t.e.m. 15/08/2021. De extra kortingen van €50 vanaf €750 netto, €125 vanaf €1500 netto en €300 vanaf €3000 netto zijn onderling niet cumuleerbaar maar wel van toepassing bovenop de andere % kortingen.