SOLDEN! Tot €100 EXTRA KORTING & soldenkortingen tot -80%

Hoe onderhoud ik mijn massief houten meubelen?

Meubelen uit massief hout zijn vervaardigd uit volledig natuurlijk materiaal. Geen boom is in het wild dezelfde, dus ook geen meubel uit massief hout is identiek aan een ander. Hout is een levend product en kan zich gaan zetten door invloeden van buitenaf. Voorkomen is beter dan genezen.

  • Reinig op regelmatige basis je meubelen. Hierdoor zal het hout beter bestand zijn tegen een te droge omgeving.
  • Voorkom plotse temperatuursverschillen en plaats het meubel niet te dicht bij warmtebronnen of in direct zonlicht.
  • Plaats geen hete voorwerpen op het hout en gebruik altijd onderzetters.
  • Zorg voor een voldoende grote luchtvochtigheid: elektrische luchtbevochtigers zijn het efficiëntst, waterbakjes aan de verwarming kunnen ook helpen.
  • Beperk verluchten en ventileren, zeker bij vriesweer. Het is beter ramen en deuren een korte tijd volledig open te zetten, dan de ganse dag een constante aanvoer van droge lucht te hebben.
  • Zet de meubelen waterpas, zo heeft de constructie minder te lijden en worden scheurtjes en kromtrekken vermeden. Hou deuren en laden goed gesloten zodat het hout minder kan gaan werken.
*Acties geldig van 03/01/2019 t.e.m. 31/01/2019. €25 extra soldenkorting vanaf een netto aankoopbedrag van €500 en €100 extra soldenkorting vanaf een netto aankoopbedrag van €2.000. Eenmalige korting geldig per klant/1 adres. Extra kortingen zijn onderling niet cumuleerbaar en niet verenigbaar, maar wel met de procentuele kortingen.